Vakantie voor iedereen

Behoort u ook bij die iedereen, lees dan verder..... Iedereen, maar zeker ook mensen die voortdurend bezig zijn de eindjes aan elkaar te knopen en mensen die de zorg voor partner of ouders op zich hebben genomen, hebben behoefte aan vakantie. Als je constant leeft onder zware druk, is het goed om eventjes de mogelijkheid te hebben om afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen, zodat je er later weer tegen kunt. Of je nu samen bent, alleenstaand, oud of jong, een eenoudergezin vormt, werkt of met pensioen bent, de zorg voor partner of ouder(s) hebt, wel of niet voldoende financiële middelen hebt, kortom: iedereen wil wel eens op vakantie!!!!! Dat is goed, maar vaak ook heel noodzakelijk.
Hieronder leest u welke mogelijkheden er geboden worden door allerlei organisaties en instellingen die graag voor u een vakantie willen verzorgen.
Mocht u nu al afhaken omdat uw financiële mogelijkheden een vakantie niet toelaten, weet dan dat de Diaconie van de Protestantse Gemeente Hoogvliet bereid is, met u een mogelijke financiele ondersteuning te bespreken. Via de contactpersoon is een gesprek aan te vragen. Contactpersoon is Riet van der Werff.

Vakantiemogelijkheden

 • Hetvakantiebureau.nl:
  vakanties voor senioren, alleen of met z'n tweeën, met en zonder zorg. Tijdens de vakantie hebben enthousiaste vrijwilligers volop aandacht en tijd voor u. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig, onder wie gediplomeerde verpleegkundigen en verzorgenden.
  De vakantie wordt aangepast aan uw mogelijkheden en indien nodig is er ook nachtzorg.
  De volgende vakantieoorden organiseren deze vakantieweken:
  • Vakantiehotel de Werelt in Lunteren
  • Vakantiehotel Nieuw Hydepark in Doorn (het vroegere Roosevelthuis)
  • Vakantiehotel De Heerenhof in Mechelen
  • Prins Willem Alexander vaarvakantie (varen over rivieren door geheel Nederland)
  • Vakantiehotel IJsselvliedt in Wezep
  • Vakantiehotel De Imminkhoeve in Lemele

  Voor eenoudergezinnen biedt het vakantiebureau volop mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie met de kinderen. Elk jaar organiseren Ycamps en Hetvakantiebureau.nl groepsvakanties voor alleenstaande ouders en hun kinderen op prachtige locaties in Nederland. Tijdens deze vakanties kunt u als alleenstaande ouder, de organisatie tijdens de vakantie en de zorg voor kind(eren) delen met de begeleiders van Ycamps.
  Een week vol plezier en ontspanning is soms juist net datgene wat u en uw gezin nodig heeft.
  Een week vol gezelligheid en plezier, zingen bij het kampvuur, lekker actief, wandelen, fietsen of gewoon heerlijk een boek lezen en voor de kinderen een speurtocht, zwemmen enz., enz.; kortom voor elk wat wils. De mogelijkheden zijn:
  • De Glind, een YMCA centrum in een klein landelijk dorpje in de buurt van Amersfoort.
  • Kamperen bij een boer in Halle-Heide in de Achterhoek.Voor de kinderen volop speelruimte en iedereen mag meehelpen op de boerderij.
  • Back to basic kamperen in Hulshorst. Het YMCA kampeercentrum Hulshorst ligt vlakbij het Veluwemeer. Samen met uw kinderen verblijft u een week lang in een speciaal voor gezinnen aangepaste tent.
  • Recreatiecentra Nederland biedt voor gezinnen die van een minimuminkomen moeten rondkomen bungalows aan tegen gereduceerd tarief.
Contactpersoon voor verdere informatie en/of hulp bij aanvraag/inschrijving:
Riet van der Werff, Doradehof 25, 3192 BP Hoogvliet; zie overigens het contactformulier