ds. Robert Wilschut

foto: Boukje Beerda

Op deze pagina verzamel ik wat ik zelf wil melden via dit medium.

De praktijk heeft geleerd dat dit niet zoveel is. Voor het kerkenwerk gebruiken we internet niet erg intensief.

besloten deel website

Tenminste, niet in het open deel van deze site. Ik steek wel veel tijd in het besloten deel van de website, dat een verzameling van kleine programma's is ten behoeve van het kerkenwerk. Daardoor kunnen vrijwilligers binnen onze gemeente op eenvoudige manier een aantal zaken uitvoeren.

Het meest zichtbaar is dat in ons digitale liedbord. Voorgangers vullen in dat liedbord de liederen en lezingen in van de komende zondag; op vrijdagmiddag hoeft de beamerbediende dan maar op de juiste knop te klikken om de beamerpresentatie binnen te halen.
Daarnaast is een ingevuld liedbord ook zichtbaar bij het terugluisteren naar een kerkdienst. Wanneer u als gemeentelid ingelogd bent zijn alle liedteksten en Bijbellezingen zichtbaar. Voor niet-gemeenteleden is in elk geval het liedbord zichtbaar.

De nieuwste versie van dit liedbord is in november 2014 in gebruik genomen, met uiteraard de nodige foutjes in het begin, maar langzamerhand werkt dit heel behoorlijk.

We gebruiken een online takenrooster. Dat maakt het mogelijk dat iedereen haar of zijn zondagse diensten zelf invult. Er hoeft niet meer iemand moeizaam een rooster samen te stellen, dat komt 'vanzelf' goed.

Ook deze website wordt bijgehouden met een zelfgebouwd programma. Niet erg bijzonder, maar het moet natuurlijk wel goed werken.

de fiets

In het programmeerwerk zit meer tijd dan in het fietsen. Natuurlijk is er nog het archief van de meditaties op de fiets, gewoon een paar stukjes rond mijn individuele liefhebberij. Nou ja, een liefhebberij waar ik niet meer zo aan toe kom. Binnen en rond Hoogvliet maak ik meestal nog wel zo'n honderd kilometer per week, maar de racefiets heeft al een tijdje vakantie. Wie weet komt dit wel weer.

ds. Robert Wilschut

Ds. Robert Wilschut is sinds 19 juni 2022 met emeritaat.