VERKOOP VAN DE OVERBLIJVENDE GOEDEREN VAN DE ANTWOORDKERK


Op 4 AUGUSTUS vindt de verkoop plaats van alle voorwerpen die niet meeverhuizen naar de Dorpskerk. In de catalogus kunt u zien om welke zaken dit gaat en hoe de verkoop geregeld is. U bent hartelijk uitgenodigd om uw slag te slaan...'Kachelpijp of ... monopile

Afgelopen weekend waren wij op de 2de Maasvlakte, en kregen we daar een rondleiding. Onze gids vertelde over één van de bedrijven die daar monopiles produceren. Monopiles, oftewel, die hele grote palen (hol) die de basis vormen voor de windmolens op zee. We kunnen ze op vele plaatsen in zee zien staan.
We reden over het terrein, met een bus, en we realiseerden ons dat we met bus en al door zo'n pijp zouden kunnen rijden. 8 meter doorsnee, dat kan makkelijk.

"Tja", zei onze gids, "je moet doen waar je goed in bent. En dat dan verder uitbouwen." Het bedrijf dat de monopiles produceert, was ooit begonnen met het vervaardigen van ... kachelpijpen. En een monopile is in wezen misschien wel gewoon een grote (héle grote) kachelpijp. Je moet ervoor alleen wat ruimer gaan denken. Wat groter gaan denken, in de meest letterlijke zin van het woord.

Daar kunnen wij in de kerk misschien wat van leren. Want waar zijn wij goed in? Wat kunnen wij goed, als gemeente van Jezus Christus?
Wij zijn goed in naar elkaar omzien. In betrokken zijn bij elkaar. In elkaar eens een kaartje sturen als we weten dat het niet goed gaat. In voor elkaar bidden. Vergelijkenderwijs gezegd: We zijn heel goed in het maken van kachelpijpen.


Wat gebeurt er nou als wij monopiles willen gaan maken? Als we ruimer gaan denken? Als we héél groot gaan denken. Wat is dan de uitkomst?
Dat we in het groot naar elkaar gaan omzien. Dat we misschien wel ons Hoogvliet in moeten trekken om mensen te enthousiasmeren om mee te doen aan gezamenlijke maaltijden.
Dat we in onze vernieuwde Dorpskerk een middaggebed gaan organiseren.
Onmiddellijk hoor ik sommigen van u denken: Ja, daarover had Cor Schaap het ook al op de laatste gemeenteavond. Maar wie moet dat dan gaan doen? En gaat dat geen geld kosten? En is daar wel belangstelling voor? En hoe moet dat dan?

Laten we het eens proberen, met elkaar. Om monopiles te gaan maken. In plaats van kachelpijpen. Als we het met z?n allen doen dan moet dat lukken. Als we er met elkaar voor bidden, dat ten eerste, dan móet er iets tot stand kunnen komen.
Want in kachelpijpen zijn we heel erg goed. Dus die monopiles?. zullen we daar met elkaar voor gaan?

Ds. V.E. Huls.