DE FIETSTOCHT BEGINT 's OCHTENDS
Klik op een foto links om deze te vergroten; klik daarna op een volgende foto, of klik op een grote foto om alles weer te verkleinen
tip: als de kleine foto's verborgen raken onder de grote foto. maak dan het venster van je browser lager (of breder)

Onderaan de pagina staat het verslag van de WANDELTOCHT, die dit jaar voor het eerst werd gehouden.

Voordat er gestart kan worden

Fietstocht 

Hemelvaartsdag 2007 
 

Het is deze keer een bijzondere fietstocht,  we doen het ieder jaar maar in het kader van de éénwording heeft de organisatie een wandelroute  erbij gemaakt. Zo was er voor iedereen wat.

Na de kerkdienst verzamelde iedereen zich in de aanbouw voor koffie met cake. Het weer zit mee en met 5 groepen gaan we van start met de fietstocht. De route voert ons over de Spijkenissebrug rechtsaf naar het Hartelkanaal. Het weer zit ons mee en het is en blijft droog, en tevens is er vrijwel geen wind wat voor ongetrainden zoals ik en de kleintjes de tocht een stuk makkelijker maakt. Het gaat toch om 40 km nietwaar? We genieten van de route die langs het Hartelkanaal in de richting van het Brielsemeer voert. Ondertussen beantwoorden we diverse vragen.

Onderweg komen we de veegwagen tegen maar deze blijft gelukkig werkeloos. Ter hoogte van de A57 bij het Brielsemeer gaan we linksaf de brug over en daar wacht ons het eerste spel, zet zo snel mogelijk een tunneltent op. Dit gaat ons aardig af, 3 minuut 15, niet slecht toch?

We vervolgen onze route in de richting van Zwartewaal waar we in het buurthuis kunnen eten en drinken. Wij worden hier in het bijzijzonder welkom geheten door de groep 3 die ons weer had ingehaald.

Nat het eten konden we verder en gelijk weer een spel, woorden maken, die kids kunnen dat geweldig.

Via Heenvliet en Geervliet Gaan we richting de Bernisse waar we onze laatste spellen spelen, waterdragen en spijkerspoepen.

We beginnen nu aan ons laatste traject via Spijkenisse terug naar Hoogvliet, we maken nog even een tussenstop en worden natuurlijk weer ingehaald door groep 3.

Rond 16:00 uur komen we weer aan bij de Antwoordkerk waar we even kunnen rusten en dan een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen, groentensoep en een lopend buffet met broodjes, salades en ander lekkernijen.

Ik hoor dat de wandellaars het ook prima naar hun zin hebben gehad, misschien kunnen we volgend jaar weer zo’n dubbele tocht maken?

Mijn complimenten voor ierdereen die aan deze dag heeft meegewerkt, het was helemaal perfect, een dag met een gouden randje zeg ik wel eens. 

Fred Bijl


moet iedereen zich inschrijven
en wachten op de groepsindeling

De fietsers vertrekken vanaf de Aanbouw
onderweg zijn er spelletjes
die verschillende vaardigheden vereisen
het weer zorgde voor mooie wolkenpartijen
maar het was een prachtige dag, voor alle duidelijkheid

na afloop is het goed - uh, goed toeven in elk geval
gezellig samen de maaltijd gebruiken, samen met de wandelaars uiteraard

en zoals ieder jaar een taart voor de allerbesten van de dag.

De WANDELTOCHT
Donderdag, hemelvaartsdag was het dan zover…om 14.00 uur verzamelden we ons in de Antwoordkerk voor de wandelspeurtocht van onze gemeente. Eenieder vervoegde zich in gepast schoeisel.. De 25 deelnemers werden ingedeeld in 5 groepjes en welgemoed gingen we op pad. Via het Kubbeplantsoen togen we richting Koolvisweg, en belandden aan de Tijmweg, alwaar we de inwendige mens versterkten met een sapje en een reep. Onderweg hadden we ons beziggehouden met allerlei vragen over de zaken die op ons pad kwamen.

Na deze pauze vervolgden we vernieuwde energie onze weg, die ons voerde naar het vlonderpad. Een aantal van ons (zelfs mensen die al wat langer in Hoogvliet wonen) waren hier nog nooit geweest. We genoten van dit onverwacht stukje natuur en wandelden vervolgens, onder de Spijkenisserbrug door, langs de dijk weer richting Antwoordkerk. Onderweg maakten we de plaatsnamenpuzzel, die bestond uit cryptische omschrijvingen van plaatsnamen in Nederland. Een hersenkraker van de bovenste plank!

Toch wel wat vermoeid na circa 10 km lopen, maar zeker voldaan schoven we aan bij de koffie/thee, die geserveerd werd op ons eindpunt. Het was een leuke, goed georganiseerde tocht die de complimenten verdient voor de organisatie. We hopen volgend jaar weer mee te doen!

Yvonne Taphoorn


foto's gemaakt door: Jan Oldenhuis en Hugo Verwoerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright voor de hele site: internetwerkgroep Protestantse Gemeente Hoogvliet. Bij foto's staat -indien bekend- wie de maker of copyrighthouder is. Voor de inhoud van sites waarnaar verwezen wordt (door links of anderszins) kunnen wij uiteraard geen verantwoordelijkheid nemen. Mocht U op deze site materiaal aantreffen waarvan U het copyright heeft, wilt U zich dan in verbinding stellen met de webbeheerder