Fietstocht georganiseerd op hemelvaartsdag 2016 in Hoogvliet

Zie de video van de fietstocht in 2016:

Even ‘bij’ fietsen…
Naast de vele fietservaringen die ds. Robert in de afgelopen jaren prijsgaf in het kerkblad nog even een ander accent op het fenomeen fiets. Enkele malen heb ik in het verleden de jaarlijkse fietstocht, georganiseerd door de fietscommissie, op lichte toon beschreven. Zowel in het kerkblad als op de website.
Dit jaar ben ik dat om de een of andere reden vergeten, dat heb je wel eens als je de 7 kruisjes achter je leeftijd hebt staan. En dat wil ik graag recht zetten, want niet de deelnemers, maar de organiserende commissie doe ik daarmee te kort.
Met heel veel genoegen en verrassend redelijk weer doorsneden we een groot deel van Putten op het u welbekende buureiland. Onontbeerlijk daarbij is het humeur van de verschillende fietsteams. Met veel enthousiasme werden de spelletjes onderweg uitgevoerd en de antwoorden op diverse puzzeltocht vragen met veel ernst doorgesproken. De lunch was bij de oude ‘Magneet’ en nu de ‘Beren’ bij de Bernisse. Doordat de groepen daar uiteindelijk allemaal werden verzameld, ontstond er een voor het zakelijke restaurant een plaatsgebrek voor ‘andere’ klandizie. Een klein inschattingsfoutje, omdat de groepjes in 1e instantie te lang moesten blijven zitten voor ze de tocht voort konden zetten. De zon, de natuur en de mooie route wisten de onrust onmiddellijk weer uit en uiteindelijk kwam een ieder moe en voldaan bij de Aanbouw. Enige drank(jes) en de traditionele verloting verhoogde de stemming nog eens extra, waarna we konden genieten van de maaltijd. De deelnemers hadden een prachtige en nuttig bestede dag achter de rug. Maar ook de organisatie kon weer rustig ademhalen, want ze waren er voor de zoveelste keer in geslaagd een zeer gewaardeerde dag te organiseren. En die organisatie beperkt zich niet tot de fietsdag alleen… Het betekent voorbesprekingen, uitstippelen en ook nog eens nafietsen en nog eens nafietsen. Daarom geen routeverslag maar een diep en welgemeend proficiat voor de commissie die jaar in jaar uit zich inzet voor een stukje opbouw.
En… de commissie kampt met een tekort aan leden.. wie is bereid hen te gaan helpen?
HW

video: Harry Wols
tekst: Harry Wols

 
Copyright voor de hele site: internetwerkgroep Protestantse Gemeente Hoogvliet. Bij foto's staat -indien bekend- wie de maker of copyrighthouder is. Voor de inhoud van sites waarnaar verwezen wordt (door links of anderszins) kunnen wij uiteraard geen verantwoordelijkheid nemen. Mocht U op deze site materiaal aantreffen waarvan U het copyright heeft, wilt U zich dan in verbinding stellen met de webbeheerder