Fietstocht georganiseerd op hemelvaartsdag, 29 mei in Hoogvliet

fotoverslag

Voorafgaand aan de fietstocht was er de kerkdienst met ds. Robert Wilschut in de Dorpskerk.

Na een mooie dienst met verstilling en reflectie liepen we richting Aanbouw waar we elkaar verder ontmoetten voor de tocht.
Allereerst was het weer niet echt mooi, koud en druilerig, maar toch hadden 22 mensen zich verzameld om deel te nemen aan de jaarlijkse fietstocht. Dit jaar voor de 35e keer en dus een jubileumtocht. Er werden 3 groepen geformeerd. Anders dan de vorige keren kregen we geen route mee, maar werd er gewerkt met knooppunten. Wel gebruikelijk was dat het een fietspuzzeltocht was en er ook vragen moesten worden opgelost.

Eerst via de Gadering richting de Beneluxtunnel. In de tunnel kregen we de vraag wie er in het gedicht werd genoemd. Tot onze verrassing was er door de hele tunnel heen een gedicht van Jules Deelder groot en uitgerekt op de linkermuur geschreven dat je al fietsend kon lezen gericht aan 'lieve Ari'. Bij het omhoogfietsen van de tunnel (klein klimmetje) werden we gefilmd en kregen we morele support en aanmoediging van de 2 organisatoren.
Vlaardingen door (wat erg mooi was), langs de Maas naar Maassluis. Maasluis door naar Maasland waar we tot onze verrrasing heerlijke pannenkoeken kregen bij restaurant 't Sonnetje. Daarna door de polders richting De Lier en Schipluiden.
Na een tijdje stopten we bij een restaurant om daar aan spelletjes mee te doen. Vooral Ruud in ons team was flink op dreef en handig in het omschrijven van woorden die op kaartjes stonden die hem voorgehouden werden; woorden die wij dan moesten raden wat steeds sneller ging en leuker werd om zo als team proberen te winnen.
Via het Noorden van Vlaardingen, Vlaardingen door weer richting de Beneluxtunnel en naar Hoogvliet.Bij de Aanbouw kregen we koffie/thee met heerlijke zelfgebakken brownies waarvan je bleef eten. En niet te vergeten was er de loterij waarvan 's middags de loten al werden verkocht met leuke prijzen.

Al met al was het een hele geslaagde dag en hulde aan de fietstochtcommissie.
Ook onze dank aan de sponsors van deze fietstocht. Dit waren: Bloemenzaak Helleborus; Chinees-restaurant Zilver Rijn; Bakkerij van der Waal In de Fuik Hoogvliet; Opticiën-Audiciën Groenenwegen; Kerkgangers; Art Pattern Kalkman.

Namens 2 leden die aan de fietstocht hadden meegedaan, Marianne van der Maar.

foto's: Marianne van der Maar, Alex Verwoerd en Martin Bijl
tekst: Marianne van der Maar

 
Copyright voor de hele site: internetwerkgroep Protestantse Gemeente Hoogvliet. Bij foto's staat -indien bekend- wie de maker of copyrighthouder is. Voor de inhoud van sites waarnaar verwezen wordt (door links of anderszins) kunnen wij uiteraard geen verantwoordelijkheid nemen. Mocht U op deze site materiaal aantreffen waarvan U het copyright heeft, wilt U zich dan in verbinding stellen met de webbeheerder